Solfilm Stockholm – en komplett guide

22 januari 2024
Lotta Alberius

editorial

Solens strålar kan vara härliga, men ibland är det skönast att slippa den stekande hetta och bländande ljus som de för med sig. För den som bor eller driver verksamhet i Stockholm erbjuder solfilm en effektiv lösning. Denna artikel utforskar fördelarna med solfilm, dess olika användningsområden och varför Stockholms invånare bör överväga denna smarta investering för sina fönster.

Vad är solfilm?

Solfilm är en tunn film som appliceras på insidan av fönsterglas för att minska solinstrålning och förbättra komforten inomhus. Den finns i olika varianter från transparenta filmer som knappt märks till mörkare toner som ger en högre grad av avskildhet och minskad insyn. Olika typer av solfilm erbjuder även olika grader av UV-skydd, vilket bidrar till att minska risken för solskador på hud och inredning samt förhindra blekning av möbler och textilier.

I Stockholm, där sommarsolen kan vara stark och vintersolen låg och bländande, är solfilm inte bara en fråga om komfort. Det handlar även om energieffektivitet. Genom att reflektera bort solens värme hjälper solfilmen till att hålla inomhusklimatet jämnt och behagligt, vilket i sin tur kan leda till lägre kostnader för luftkonditionering och värme.

Fördelar med solfilm

Energibesparing och komfort

En av de stora fördelarna med solfilm är dess förmåga att signifikant förbättra energieffektiviteten i byggnader. Genom att blockera en del av solens IR-strålar (värme) och UV-strålar, hjälper filmen till att hålla inomhustemperaturen stabil. Det innebär att mindre energi krävs för att kyla ner eller värma upp dina lokaler. Speciellt under de ljusa svensk somrarna kan detta vara en välsignelse för de många som arbetar i kontorsmiljöer i Stockholm, liksom för dem som spenderar mycket tid inomhus.

Skydd för inredningen

UV-strålningen från solen kan orsaka blekning och skador på möbler, golv och konstverk. Denna blekningsproblematik är väl känd bland museer och gallerier, men även vanliga hushåll och företag kan drabbas. Genom att installera solfilm kan du förlänga livslängden på dina interiöra föremål och spara pengar på lång sikt.

Förbättrad säkerhet och sekretess

Solfilm bidrar inte enbart till komforten utan kan också öka säkerheten och privatlivet. Vissa varianter av solfilm är designade för att förstärka glaset och hålla det från att splittras vid en olycka eller inbrott, vilket ger en ökad säkerhetsnivå. Dessutom erbjuder tonade och reflekterande filmer en one-way mirror effekt, vilket innebär att det är svårt att se in genom fönstren från utsidan under dagtid, men utsikten från insidan förblir nästan opåverkad.

solfilm stockholm

Professionell installation

Installera solfilm kan tyckas enkelt vid första anblick, men det kräver noggrannhet och expertis för att få ett snyggt och hållbart resultat. Professionell installation av solfilm innebär att specialister noga rengör och förbereder ytan, applicerar filmen jämnt och ser till att inga bubblor eller rynkor uppstår. De vet exakt hur filmen ska hanteras för att undvika skador och säkerställa maximal livslängd och prestanda.

Underhåll och garantier

När solfilmen väl är applicerad är underhållet minimalt. Filmen är tålig och kräver bara enkel rengöring med milt rengöringsmedel och en mjuk trasa eller svamp. Många leverantörer erbjuder även garantier som täcker eventuell avfärgning, bubblor, skalning, eller sprickbildning, vilket ger dig extra trygghet i ditt köp.

I dessa tider då allt fler människor strävar efter ett balanserat och hållbart liv, har solfilm i Stockholm blivit ett allt vanligare inslag i både bostäder och kontorsbyggnader. Det är en investering som snabbt kan betala av sig i besparingar på energikostnader och skydd av inredningen, samtidigt som det ökar komforten och privatlivet.

Om du är intresserad av att investera i högkvalitativ solfilm Stockholm för dina fönster rekommenderar vi varmt att du besöker City Solfilm. Deras expertis och kvalitativa produkter garanterar att du får bästa möjliga lösning anpassad för just dina behov. Med en professionell installation från City Solfilm kan du njuta av ett bekvämare och energieffektivare inomhusklimat året runt.

Fler nyheter